50% på ljudböcker

1 miljon bästsäljande stories och Storytel Originals. Från 49,50 kr. Avsluta när du vill.

Starta erbjudandet

Den nimska flickan

12 Recensioner

3.8

1 of 1

Språk
Svenska
Format

Unga vuxna

Den nimska flickan

12 Recensioner

3.8

1 of 1

Språk
Svenska
Format

Unga vuxna

Lyssna när som helst, var som helst

Kliv in i en oändlig värld av stories

  • 1 miljon stories
  • Hundratals nya stories varje vecka
  • Få tillgång till exklusivt innehåll
  • Avsluta när du vill
Starta erbjudandet
SE - Details page - Device banner - 894x1036
Cover for Den nimska flickan
Cover for Den nimska flickan

Betyg och recensioner

Samlade recensioner

3.8

Helhetsbetyg baserat på 12 betyg

Andra beskrev boken så här:

  • Bladvändare

  • Oförutsägbar

  • Mysig

Ladda ner appen för att vara med i snacket och lämna recensioner.

Mest populära

Visar 5 av 12

  • Kristian

    21 aug. 2023

    Bladvändare
    Oförutsägbar
    Mysig
    Häpnadsväckande
    Smart
    Nagelbitare
    Tankeväckande

    Wow! En fantastiskt kreativ bok med många intressanta karaktärer och en handling som trollbinder läsaren i en helt egen och annorlunda värld! Vilken otrolig debut!

  • Anders

    21 aug. 2023

    Oförutsägbar

    En mycket spännande bok som har en blandning mellan The Witcher och Sagan om ringen. Använder ett väldigt unikt språk och skildrar en häftig värld på ett nyanserat sätt. Har stunder som gjorde det svårt att sluta läsa.

  • Maria

    30 aug. 2023

    Mysig
    Häpnadsväckande

    Denna passar läsare som är yngre och nyare till fantasy än mig. Det är en ganska mysig och snäll historia. Världen och mytologin är bra och ger ett genomtänkt intryck. Det är däremot svårt att få en bild av vilken typ av tidsperiod historien utspelar sig i. 1800-tals saker (stearinljus och droska) blandas med 1600- och 1500-tals saker (kravatt och galeon), samtidigt ger det mesta intryck av klassisk fantasy-medeltid. Det är fantasy och det går att göra som man vill i sådan, men jag tycker ändå det är för spretigt och ger intryck av dålig research. Sista tredjedelen är bättre än de första två. Svagast är första halvan. Karaktärerna är platta, för mycket berättande och för lite gestaltande. Jag får ingen känsla för dem. Huvudpersonen är det Mary sue varning på. Hon kan allt med minimal träning och är jobbigt godhjärtad. Rätt typ av läsare uppskattar den säkert, jag är inte den.

  • Monica

    9 sep. 2023

    Bladvändare
    Oförutsägbar

    Den här gillade jag. Verkligen. Redan efter första sidorna blev jag alldeles pirrig och jag visste att jag skulle få en helt ny läsupplevelse! Kanske för att jag egentligen inte läst så mycket fantasy. Det är nog främst språket som är nytt för mig, som gjorde det väldigt stämningsfullt och hela boken spelades upp som en film framför mig när jag läste. Världen ger mig The Witcher vibbar och huvudkaraktären Gellomy Celadi påminner mig om den unga, envisa och starka Arya i Game of thrones. Boken bjuder på ett riktigt äventyr och påminner mig mycket om att spela ett spel. Det var nog väldigt länge sen jag i en bok har varit så exalterad över att upptäcka en ny plats eller möta en ny karaktär, även om det så bara är en värd för ett värdshus. Jag känner att det här är bara början av något stort och ser fram emot uppföljaren!

  • Linn

    28 jan. 2024

    Förvirrande

    Otroligt förvirrande berättelse om Gellomy som knappt vet något. Läsaren och huvudkaraktären får tillsammans både upptäcka världen och Gellomy som karaktär. Världen är komplex och det är för många karaktärer och benämningar för mig... Dessutom tappade jag bort mig i texten så allt var lite huller om buller. Men denna bok passar de Sagan om ringen och de andra klassiska fantasy världarna med varelser, krig och svärd.