705 Recensioner

3.7

Längd
9T 15min
Språk
Svenska
Format
Kategori

Historia

705 Recensioner

3.7

Längd
9T 15min
Språk
Svenska
Format
Kategori

Historia

Andra gillade också ...

Lyssna när som helst, var som helst

Kliv in i en oändlig värld av stories

  • 1 miljon stories
  • Hundratals nya stories varje vecka
  • Få tillgång till exklusivt innehåll
  • Avsluta när du vill
Starta erbjudandet
SE - Details page - Device banner - 894x1036
Cover for Alla tiders sex
Cover for Alla tiders sex

Betyg och recensioner

Samlade recensioner

3.7

Helhetsbetyg baserat på 705 betyg

Andra beskrev boken så här:

  • Informativ

  • Tankeväckande

  • Rolig

Ladda ner appen för att vara med i snacket och lämna recensioner.

Mest populära

Visar 10 av 705

  • Johan

    5 juni 2020

    Att koka soppa på en spik. Långtgående slutsatser dras på rena spekulationer. Närsynt betraktat genom 2000-talets inskränkta genusglasögon. Passar nog bra för kunna kryssa i rätt rutor vid forskningsanökningar.

  • Christian

    9 juni 2020

    Informativ
    Förutsägbar

    Intressant, men har väldigt tydligt nutida perspektiv, med en förvånansvärt liten ansats att försöka förstå äldre tiders villkor och synsätt. Det gör att det ibland blir lite väl mycket genusperspektiv, med vidhängande begreppsapparat som inte bidrar nämnvärt till historisk insikt, utan mest skymmer sikten. Dessutom störs jag som läsare av att han tolkar medeltida texter väldigt bokstavligt, och utan att mer än ytligt försöka läsa mellan raderna, vilket, med tanke på ämnet, gör boken lite torrare än vad den kunde varit.Kontentan i boken är den eviga, och problematiska, visan att män i allmänhet alltid varit våldsamma och förtryckt kvinnor, och att moderniteten gjort allt bättre, om så inte helt perfekt, än. Med andra ord en ganska tunn och lättviktig slutsats, och ett rätt så uttjatat tema som inte tillför särskilt mycket. För den som gillar historia utan ideologiska pekpinnar finns absolut en hel del guldkorn här och var, men då får man stå för fantasin och tolkningarna själv.

  • Julia

    22 juli 2020

    Tråkig

    Ämnet som boken tar upp är väldigt spännande. Det märks att författaren har samlat in mycket fantastiskt material. Tyvärr lämnar analysen och diskussionen i boken mycket att önska. Författaren hoppar snabbt till onyanserade slutsatser starkt färgade av nutidens genusanda. Den återkommande slutsatsen i boken som författaren använder sig flitigt av är att män genom åren har gjort allt för att förtrycka kvinnor. Även om slutsatsen inte nödvändigtvis behöver vara fel lämnar den en dålig smak i munnen då den inte är underbyggd av någon annan fakta än slarvigt tolkade texter. Författaren gör ingen ansats på att försöka se människans sexuella beteende ur någon annan synvinkel och berör inte ens de rent biologiska aspekterna av det. Tyvärr medför det att slutsatserna blir platta och bräckliga och diskussionen känns censurerad.

  • null

    25 maj 2020

    Rolig

    Intressant. Å kombinationen av ord får en att skratta högt ofta

  • Petter

    22 sep. 2020

    Tråkig
    Förutsägbar

    Eftersom ämnet är väldigt spännande och författaren uppenbarligen gjort ett gediget efterforskande så var det med stort intresse jag började lyssna. Och i början var det bra. Informativt och småfyndigt. Sedan spårade det ur. Steg för steg handlade det allt mindre om historien än om nutida svenska perspektiv från kultursidorna för ett par år sen, och författaren skrev lyssnaren på näsan med sina egna ”förnuftiga” förklaringar som inte var politiskt neutrala utan marinerade i en modern vänsterdiskurs i Stockholms kulturvärld. Jag orkade tyvärr inte avsluta ljudboken på grund av att det kändes oseriöst när moderna hashtags refererades till mer än det historiska, och dessutom behandlades som om de vore historiska måttstockar. Synd. Det hade varit mycket bättre att behandla ämnet och läsarna med respekt nog att lämna utrymme för egna reflektioner och mångbottnade perspektiv på just historien, utan författarens moralkakor och indignerade pekpinnar utifrån nutidens hashtag-blick.

  • Pelle

    24 apr. 2020

    Fantastiskt roligt, intressant och lärorik bok.

  • Cicki

    8 maj 2020

    Himla bra o rolig, uppläst på ett målande sätt !Mera historiska berättelser önskas !

  • J B

    3 sep. 2022

    Hade kunnat vara intressant om inte författaren hade implementerat dagens värderingar på människor långt tillbaka i tiden.Att sedan hänvisa till Meetoo, Patriarkat mm är att anamma en agenda som inte tillför något för seriös diskussion.Att kalla Cavanaugh för våldtäktsman har inte åldrats väl och utgör förtal.Kvinnpkrigaren i Birka är ett annat fynd där författaren inte bara vill köpa en feministisk revisionism utan dessutom vill förlöjliga meningsmotståndare som påpekar att det inte finns några tecken på skelettet av vare sig strid eller träning till krigare.Gör att nämna några saker.Författaren drar egna slutsatser utan att härleda dem särskilt väl och ignorerar andra förklaringar.Vilket i slutändan gör mig tvivelaktig hur mycket jag kan lita på det som jag inte har samma kunskap av.

  • Mika

    23 maj 2021

    Informativ

    Tror det skulle varit bättre att dela upp boken i två böcker. Nu blir det väldigt mycket om vissa saker medan annat hafsas igenom. Men en bra bok.

  • Carolina

    26 apr. 2021

    Informativ
    Smart
    Häpnadsväckande
    Tankeväckande
    Rolig
    Hjärtevärmande

    Ett mycket intressant ämne, berättat på ett inte alltför laddat sätt. Tyckte första delen om boken, om forntid och slutsatser dragna efter arkeologiska fynd, var allra bäst. Tyvärr låter författaren lite för sövande i inläsningen, vilket gör att jag inte kan lyssna så länge i taget. Men bra ändå!