Frågorna som måste ställas – Knutbyflickan söker svaren av sin mamma

389 Recensioner

4.2

Serier

3 av 3

Längd
7T 2min
Språk
Svenska
Format
Kategori

Biografier

Frågorna som måste ställas – Knutbyflickan söker svaren av sin mamma

389 Recensioner

4.2

Serier

3 av 3

Längd
7T 2min
Språk
Svenska
Format
Kategori

Biografier

Andra gillade också ...

Lyssna när som helst, var som helst

Kliv in i en oändlig värld av stories

  • 1 miljon stories
  • Hundratals nya stories varje vecka
  • Få tillgång till exklusivt innehåll
  • Avsluta när du vill
Starta erbjudandet
SE - Details page - Device banner - 894x1036
Cover for Frågorna som måste ställas – Knutbyflickan söker svaren av sin mamma
Cover for Frågorna som måste ställas – Knutbyflickan söker svaren av sin mamma

Betyg och recensioner

Samlade recensioner

4.2

Helhetsbetyg baserat på 389 betyg

Andra beskrev boken så här:

  • Tankeväckande

  • Informativ

  • Sorglig

Ladda ner appen för att vara med i snacket och lämna recensioner.

Mest populära

Visar 10 av 389

  • M

    9 nov. 2022

    Förstår kanske att man kan bli manipulerad men att framställa sig själv som ett viljelöst offer och att kräva att andra omgående ska förstå, är till att verkligen begära för mycket.

  • Håkan

    6 nov. 2022

    Informativ

    Återigen har Linnéa lyckats förmedla en ord som ger förståelse för hur det egentligen var i Knutby. Denna gång tillsammans med sin mamma. Lugnt och metodiskt. Ett samtal mellan mor och dotter som båda har varit med om oerhört traumatiska år. Dessutom delar de med sig av många kloka råd och värme till oss läsare/lyssnare med omtanke att alla ska få må bra i sina liv.Tack till båda två ❤❤

  • Johanna

    6 nov. 2022

    Informativ

    Gripande berättelse. Har ändå lite svårt att förstå hur man som mamma kan bli så manipulerad så att barnen far illa. Att tron till Gud och Kristi brud är starkare än allt sunt förnuft och alla röda flaggor i hela världen kan kan jag inte heller förstå. Ännu en tragisk historia där psykiskt sjuka personer utövar makt i guds namn och lyckad förstöra livet för många omkring sig.

  • Monica

    29 dec. 2022

    Tankeväckande

    Den här boken gav mig lite mer blandade reaktioner än Knutbyflickan. Det är starkt av Kristina att öppna upp sig, men samtidigt får jag en obehaglig känsla av att hon är alltför mån om att framstå som en alltigenom god människa som bara gjort som hon blivit tillsagd och vill rentvå sig från all eventuell skuld. För mig känns det som en tillrättalagd version, även om hon säkert själv tror på det hon säger. Hur som helst så hoppas jag att de båda kan gå vidare med sina liv nu och må bra.

  • Pernilla

    6 nov. 2022

    Tankeväckande
    Sorglig
    Bladvändare
    Läskig
    Oförutsägbar
    Nagelbitare

    Tack för att ni vågar tala om detta på ett så öppet och ärligt sätt! Allt gott till er! ❤️

  • Marianne

    14 dec. 2022

    Sorglig

    Igenkänning på allt. Har själv en liknande historia. Söndring och splittring från morgon till kväll. Nu är jag väldigt tacksam för mina erfarenheter för tack vare dom genomskådar jag det som pågår i samhället just nu. Hur "ledarna" i världen har fått oss,att följa som en fårskock, hur dom samtidigt söndra och splittrat oss från varandra. Allt under hot och skam. Precis det som hände i "min" sekt händer nu i hela världen. Viktigt att se sammanhanget. Tack Linnea och Kristina för att ni lyckades belysa det så bra. ...

  • Sara

    26 nov. 2022

    Tankeväckande
    Häpnadsväckande
    Motiverande
    Sorglig

    Stort tack för att du valt att dela med dig av din berättelse Christina. Så nyanserat du beskrivit det som är så komplicerat och oerhört svårt. Du delar med av så mycket klokskap på ett väldigt varmt sätt. En berättelse jag kommer att bära med mig i hjärtat. Tack.

  • V

    11 nov. 2022

    Förvirrande

    Förstår inte riktigt syftet med boken, eller syftet trodde jag var att man skulle få lite svar från mamman. Men istället känns det som att hela boken handlar om att mamman ska försvara sitt beteende och handlingar. Och det tycker jag är fel för det känns som att mor och dotter har en väldigt manipulativ relation.

  • C

    8 nov. 2022

    Tankeväckande
    Informativ

    Modigt att berätta er historia 🥰

  • Astrid

    1 jan. 2023

    Tankeväckande
    Häpnadsväckande
    Sorglig

    Jag är förundrad över hur man väger orden på guldvåg. Att man inte använder allas riktiga namn. Man bevarar en tystnadskulturen genom att använda andra namn. Var och en av Knutbysektens medlemmar behöver ta konsekvenserna. Det är dock fantastiskt att denna tjej, Linnea tar med oss på en noggrann genomlysning utifrån hennes och mammans perspektiv. Det är för mig obegripligt att mamman kan beskriva något annat än ond människa, gällande Åsa Waldau. Hon skulle ha lagens strängaste straff, enligt mig. Säkerligen de andra i den så kallade inre kretsen. Det är modigt att dela med sig dessa hemska minnen. Dessa slutna religiösa rörelserna är verkligen livsfarliga.