796 Recensioner

3.8

Längd
10T 22min
Språk
Svenska
Format
Kategori

Fakta

796 Recensioner

3.8

Längd
10T 22min
Språk
Svenska
Format
Kategori

Fakta

Andra gillade också ...

Lyssna när som helst, var som helst

Kliv in i en oändlig värld av stories

  • 1 miljon stories
  • Hundratals nya stories varje vecka
  • Få tillgång till exklusivt innehåll
  • Avsluta när du vill
Starta erbjudandet
SE - Details page - Device banner - 894x1036
Cover for Fattigfällan
Cover for Fattigfällan

Betyg och recensioner

Samlade recensioner

3.8

Helhetsbetyg baserat på 796 betyg

Andra beskrev boken så här:

  • Tankeväckande

  • Informativ

  • Sorglig

Ladda ner appen för att vara med i snacket och lämna recensioner.

Mest populära

Visar 10 av 796

  • Katarina

    28 apr. 2018

    Denna bok behöver vara tjatig så att det går fram att välfärdssystem med jämna mellanrum behöver jämnas med marken och omarbetas från grunden.

  • Nora

    18 apr. 2017

    Som socionom som i flera år arbetat med bland annat ekonomiskt bistånd känner jag inte alls igen bilden av den handläggare på socialtjänsten som beskrivs i boken. Jag kan tänka mig att det finns stelbenta, elaka och bittra personer som arbetar som socialsekreterare som inom alla yrken, men i boken framställs alla socialsekreterare som kalla idioter. Jag anser att det är mycket missvisande.

  • Anna

    8 jan. 2017

    En viktig bok som alla borde läsa om hur lätt det är att halka ner till samhällets botten. Tacksam att det finns en bok som talar för Sveriges fattiga.

  • Kajsa

    8 jan. 2017

    En viktig bok om en verklighet som de flesta inte tror existerar. Sverige idag har inte de skyddsnät som vi hade för bara ett decennium sedan. När allt fler ska ta del av välfärdskakan utan att själv bidragit räcker inte pengarna till. En enkel ekvation kan tyckas men väl så svår att förstå för många,Fr a våra politiker.

  • Agneta

    25 sep. 2019

    Jaja, du har rätt! Sorry att jag tog i, all respekt för att vi tycker olika! Det är socionomen i mig som baxnar över beskrivningen av olika professioner på ett ultranegativt sätt, men jag menar att "god vilja" trots allt finns, även inom mitt skrå, läs, att inte vara så införnaliskt nitisk mot människor i nöd! Nara det!

  • D.

    21 maj 2017

    Har kommit halvvägs i boken och undrar starkt: var är barnen? Mamman saknar basvaror hemma, ser ingen av de 4 barnen detta? Inget av barnen har möjlighet att bidra med något?

  • Maria

    14 jan. 2017

    En smärtsamt bra bok om ett ämne som dom flesta vill blunda för. "Svensk" fattigdom anses vara ett stort misslyckande som enbart beror på egen förskyllan och slarv. Som frivillig hjälpare vet jag att det är långt från sanningen tyvärr.

  • null

    21 jan. 2017

    Boken är skrämmande sanningsenlig... Och då har jag varit i kontakt med soc 98, 03 och 13..samma känsla av att inte vara vatten värd...

  • Anna-Karin

    10 jan. 2017

    Viktig bok om hur det kan bli. Förstår inte att folk är så negativa till boken. Att uppläsare inte passar alla är en sak. Att Beata låter självömkande...?? Hur skulle du själv låta om det var dig det gällde? Budskapet boken vill förmedla går väl ändock fram? Det var obehagligt att lyssna till hur denna person kämpade på alla håll, samtidigt som hon bara sjönk...! Att bli sjuk, fysiskt eller psykiskt o förlora hela sitt liv är det värsta en människa kan drabbas av idag i Sverige.

  • Susanne

    6 mars 2021

    Tråkig

    Att en person som haft eget företag i 20 år inte vet att man kan göra preliminär självdeklaration om inkomsten förändras känns oerhört långsökt. Då skulle denna fiktiva fattiga inte bara sluppit att betala varje månad utan även direkt fått tillbaka det hon redan betalat in för mycket. Denna enkla åtgärd tar ett par minuter och sen får man besked från Skatteverket inom ett par dagar och utbetalt inom ytterligare ett par dagar. Utöver detta finns många sakfel i hur lagen ser ut angående hanteringen från soc. Boken är tråkig, upprepande och hade kunnat avhandlas på ca en timme om man skulle utesluta allt malande... en bra sak är att jag hittade funktionen där man kan höja farten på uppläsningen. Det tråkiga är att i sak håller jag med författaren. Ge en summa pengar till de som inte jobbar. Då ersätter man csn, a kassa, sjukpenning, föräldrapenning, försörjningsstöd mm. Skulle spara mycket pengar åt staten och mycket vånda hos befolkningen.