Vi, och våra partners, använder cookies för att göra användarupplevelsen av vår tjänst så bra som möjligt och visa annonser baserat på dina intressen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.

Okej
Provlyssna
Sveriges statsministrar under 100 år / Tage Erlander - Rolf Alsing

Sveriges statsministrar under 100 år / Tage Erlander

Sveriges statsministrar under 100 år / Tage Erlander

0.0 0 5 Författare: Rolf Alsing Inläsare: Jan Modin
Finns som ljudbok.
Tage Erlander valdes 1946 till Per Albin Hanssons efterträdare som statsminister och socialdemokratisk partiordförande. Det var ett överraskande val. Erlander var då inget bekant namn för svenskarna, men när han avgick var han Tage med hela folket. Erlander verkade utan avbrott i 23 år som statsminister, en rekordlång tid. Först 1969 lämnade han över till Olof Palme. Till de viktigaste besluten som fattades under hans tid som landets ledare hör atp-reformen och den nya författningen. 1950- och 1960-talen blev rekordår för Sverige. Den ekonomiska tillväxten var hög och arbetslösheten låg. Det kalla kriget utbröt strax efter Erlanders tillträde som statsminister och kom att påverka hela hans tid vid makten. Erlander personifierar den tid då Sverige var världens mest avancerade välfärdsstat.
Språk: Svenska Kategori: Fakta Serie: Sveriges statsministrar under 100 år: 15 Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Bonnier Audio
Utgiven: 2018-07-18
Längd: 4T 1M
ISBN: 9789176518427
Kommentarer

Ha alltid en god bok på lut – lyssna och läs på dina egna villkor

Läs och lyssna på så många böcker du orkar! Ladda ner böcker offline, ha flera på gång samtidigt, välj sagor till barnen eller prova en bok du inte visste att du ville höra. Helt enkelt den bästa digitala bokupplevelsen du kan få.
Prova fritt i 14 dagar