Vi, och våra partners, använder cookies för att göra användarupplevelsen av vår tjänst så bra som möjligt och visa annonser baserat på dina intressen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.

Okej
Provlyssna
Den sista flickan : Berättelsen om min fångenskap och kamp mot Islamiska staten - Nadia Murad

Den sista flickan : Berättelsen om min fångenskap och kamp mot Islamiska staten

Den sista flickan : Berättelsen om min fångenskap och kamp mot Islamiska staten

4.306748466257669 163 5 Författare: Nadia Murad Inläsare: Mirja Turestedt
Finns som ljudbok.
Kommer som e-bok 2018-09-01.
"Mest av allt önskar jag att jag är den sista flickan i världen med en berättelse som min." Som barn drömmer Nadia Murad om att bli historielärare eller öppna sin egen skönhetssalong. Livet i byn Kocho i norra Irak är lugnt och stilla. I augusti 2014 förändras allt. Nadia, som nyss fyllt 21 och fortfarande går i skolan, kidnappas och säljs som sexslav till Islamiska statens soldater. Sex av hennes bröder, och strax därefter även hennes mamma, mördas brutalt. Under tre månader utsätts hon för upprepande misshandel och våldtäkt innan hon slut lyckas fly. Den sista flickan är Nadia Murads berättelse om sin tid i fångenskap och om sin livsviktiga kamp mot Islamiska staten. Idag är hon bosatt i Tyskland och är människorättsaktivist och goodwill-ambassadör för FN. 2016 nominerades hon till Nobels fredspris. "Att hon orkat med att skriva [boken] är värt all beundran. Berättelsen av flykten är rena thrillern." Norrbotten-Kuriren Översättare: Hjalmar Manfred Svensson
Språk: Svenska Kategori: Fakta Översättare: Hjalmar Manfred Svensson

Mer info om ljudboken:

Förlag: Bonnier Audio
Utgiven: 2018-05-15
Längd: 11T 3M
ISBN: 9789176518878

Mer info om e-boken:

Förlag: Albert Bonniers förlag
Kommentarer

Ha alltid en god bok på lut – lyssna och läs på dina egna villkor

Läs och lyssna på så många böcker du orkar! Ladda ner böcker offline, ha flera på gång samtidigt, välj sagor till barnen eller prova en bok du inte visste att du ville höra. Helt enkelt den bästa digitala bokupplevelsen du kan få.
Prova fritt i 14 dagar