Dödstvätterskan

1320 Recensioner

4

Längd
9T 33min
Språk
Svenska
Format
Kategori

Romaner

Dödstvätterskan

1320 Recensioner

4

Längd
9T 33min
Språk
Svenska
Format
Kategori

Romaner

Andra gillade också ...

Lyssna när som helst, var som helst

Kliv in i en oändlig värld av stories

  • 1 miljon stories
  • Hundratals nya stories varje vecka
  • Få tillgång till exklusivt innehåll
  • Avsluta när du vill
Starta erbjudandet
SE - Details page - Device banner - 894x1036
Cover for Dödstvätterskan
Cover for Dödstvätterskan

Betyg och recensioner

Samlade recensioner

4

Helhetsbetyg baserat på 1320 betyg

Andra beskrev boken så här:

  • Sorglig

  • Tankeväckande

  • Häpnadsväckande

Ladda ner appen för att vara med i snacket och lämna recensioner.

Mest populära

Visar 10 av 1320

  • Kerstin

    24 juni 2018

    Krypande obehag hela tiden. Skicklig beskrivning och uppläsning av förfärliga händelser och miljö. Gräsliga kvinnoöden som är tradition och allmänna och ej undantag inom hederskulturen. Att jag i myllret av alla personer som rinner förbi har svårt särskilja dem från varandra gör mig ingenting- orden, tankarna är så skickligt formulerade så budskapet och skeendena blir solklara. Vilken bok, vilken författare, vilken inläsning! Tack! Jag ställer mig frågan varför boken är så lite känd och omtalad här i Sverige. Det skrämmer mig och gör mig upprörd. Nedtystad? Läst recensionen två inlägg ned- tack för den och informationen. Ingen årets bok här i Sverige?!

  • Ramona

    20 juni 2018

    Suverän bok! Äntligen en bok som berör Islam utifrån den verklighet som många, alltför många kvinnor upplever. Visst är många av kvinnorna genomjävliga men de har å andra sidan uppfostrats i samma sjuka religiösa miljö. Detta är årets bok! Och det är en skam att när Sara Omar var i Sverige på besök att promota boken var det inte en rad i enda nationell tidning eller ett omnämnande i SVT eller TV4. Är det beröringsskräcken med Islam som hägrar? I Danmark har Sara Omar överösts med priser och beröm. Men så är ju danskarna så mycket mer framåt! Lyssna eller läs eller gör både och! I boken är alla namn utskrivna och om du lånar både e-boken och lyssnar samtidigt får du snart namnen på plats! En klar 5:a för både uppläsare och författare! Den här boken är som jag ser det ett måste för de naiva och fria västerländska kvinnorna. De tar för givet att de kan göra vad de vill och det är ju toppen! Men samma kvinnor vill inte eller begriper inte ett smack om det ******* deras systrar tvingas genomleva enbart för att överleva eller dö!

  • Eva

    24 maj 2018

    Fem av fem möjliga! Denna bok borde vara obligatorisk läsning för alla. En otroligt viktig bok som förtjänar att uppmärksammas brett och internationellt. Det är säkert förvirrande för många svenskar med alla dessa namn, men det är så familjestrukturerna ser ut i stora delar av världen.

  • annika

    11 aug. 2018

    Fruktansvärt läsning, både bok och kommentarer! Hur kan någon sund människa vara så ovetande om förtryckarideologin islam? Skrämmande naiva svenskar!

  • Kajsa

    31 maj 2018

    En otäck bok,måste ta en paus ibland. Men uppenbarligen är analfabetism, århundraden av inavel och religiös fanatism ingen bra kombination. Inte om man är kvinna i alla fall. Det skrämmer mig att islam är den snabbast växande religionen i världen och Sverige.

  • Malin

    20 juni 2018

    Inga problem med att hänga med i boken. Fruktansvärd, ledsam och väldigt bra. Inget för dom som gillar lyckliga slut.

  • Maud

    29 juni 2018

    En oerhört gripande och omskakande skildring av den fruktansvärda verklighet som gäller för alltför många kvinnor. Skickligt skildrat blir alla dessa personer levande och berättelsen kryper under huden. Otäckt och obarmhärtigt, men också starkt berörande och känslosamt. Uppläsaren är en av de allra bästa och bidrar starkt till de fem välförtjänta stjärnorna.

  • Eva

    11 sep. 2020

    Skrämmande och sorglig! Perfekt uppläsning av Angela Kovach!

  • GunMari

    30 maj 2018

    Väldigt bra och otäck bok, måtte aldrig det få bli en sådan kvinnosyn här hos oss!! Hur många gånger jag blev förbannad när jag lyssnade vet jag inte och hur många gånger jag grät för de stackars flickorna och kvinnorna vet jag inte heller. Men det var trots allt en ”lärorik” bok, som alla borde läsa

  • Karin

    26 maj 2018

    Skrämmande bra