Vi, och våra partners, använder cookies för att göra användarupplevelsen av vår tjänst så bra som möjligt och visa annonser baserat på dina intressen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.

Okej
Provlyssna
Den vita döden - Camilla Lagerqvist

Den vita döden

Den vita döden

4.687908496732026 612 5 Författare: Camilla Lagerqvist Inläsare: Sara Edwardsson
Finns som ljudbok.
Finns som e-bok.
Vid en vacker sjö ligger ett slott. En gång i tiden bodde kungligheter där, men nu fungerar slottet som ett sanatorium. Dit kommer människor med tuberkulos, då frisk luft och vila sägs kunna bota den fasansfulla sjukdomen. Trettonåriga Julia har varit ett par veckor på sanatoriet, och hennes vardag består av stora portioner fet mat, ständiga läkarkontroller och mycket sömn och vila. Men så anländer Luca till slottet och Julia får för första gången uppleva riktig kärlek. Den vita döden är en ovanlig berättelse om den första stora kärleken, som står i skarp kontrast mot den ständigt närvarande döden. Den vita döden är en bok som handlar om både liv och död, men också kärlek och glädje // Författaren skildrar på ett mycket fint och ömsint sätt den spirande förälskelsen mellan Julia och Luca i detta dödens väntrum. // Camilla Lagerqvist har lyckats ge en mycket bra skildring av 30-talet med dess rasbiologi, syn på handikappade och tuberkulosens härjningar bland befolkningen. BTJ-häftet nr 10, 2016, Lektör Agneta Warheim
Språk: Svenska Kategori: Barn Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: B. Wahlströms Bokförlag
Utgiven: 2016-08-04
Längd: 4T 18M
ISBN: 9789132169069

Mer info om e-boken:

Förlag: B. Wahlströms Bokförlag
Utgiven: 2017-05-02
ISBN: 9789132167461
Kommentarer

Ha alltid en god bok på lut – lyssna och läs på dina egna villkor

Läs och lyssna på så många böcker du orkar! Ladda ner böcker offline, ha flera på gång samtidigt, välj sagor till barnen eller prova en bok du inte visste att du ville höra. Helt enkelt den bästa digitala bokupplevelsen du kan få.
Prova fritt i 14 dagar