Vi, och våra partners, använder cookies för att göra användarupplevelsen av vår tjänst så bra som möjligt och visa annonser baserat på dina intressen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.

Okej
Provlyssna
Den grekiska hjälmen - Jan Mårtenson

Den grekiska hjälmen

Den grekiska hjälmen

3.6422018348623855 327 5 Författare: Jan Mårtenson Inläsare: Tomas Bolme
Finns som ljudbok.
Finns som e-bok.
Johan Kristian Homan, den stillsamme antikhandlaren från Gamla stan, är på en god väns bröllop i Shakespeares födelsestad Stratford upon Avon, där han träffar en förmögen svensk musikproducent. Denne bor i Schweiz, är också samlare på exklusiv nivå och inriktar sig på antikviteter från Grekland och Rom. Nu finns en magnifik bronshjälm från 500 talet f.Kr. till salu på en utställning i Miami Beach. Den kunde ha burits av en grekisk krigare vid slaget vid Marathon och är ett unikt föremål av museiklass. Samlaren ber Homan köpa in hjälmen för hans räkning, priset är inte några problem. Han kan inte göra det själv, eftersom han inte har inresetillstånd till USA: 'Skattemyndigheterna där och jag har olika uppfattningar', som han säger. Johan Kristian tar uppdraget, reser till Miami och imponeras av den storslagna art déco arkitekturen i Miami Beach. Han köper hjälmen, men det förändrar i ett slag hela hans tillvaro och visar sig få dramatiska konsekvenser, inte bara för honom själv ? Handlingen går från antikens Grekland via England och Florida för att kulminera vid en musikalpremiär i Stockholm, där döden slår till. Internationella miljöer med historiska inslag, en spännande handling, ett udda och färgstarkt persongalleri men antikhandeln vid Köpmangatan är fortande den trygga platsen i Homans tillvaro. Eller?
Språk: Svenska Kategori: Deckare Serie: Homandeckare: 41 Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Bonnier Audio
Utgiven: 2013-05-01
Längd: 11T 50M
ISBN: 9789173486736

Mer info om e-boken:

Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgiven: 2013-05-02
ISBN: 9789146223825
Kommentarer

Ha alltid en god bok på lut – lyssna och läs på dina egna villkor

Läs och lyssna på så många böcker du orkar! Ladda ner böcker offline, ha flera på gång samtidigt, välj sagor till barnen eller prova en bok du inte visste att du ville höra. Helt enkelt den bästa digitala bokupplevelsen du kan få.
Prova fritt i 14 dagar