Birth, school, Metallica, death. Vol. 2, 1991-2014

2.875 8 5 Författare: Paul Brannigan, Ian Winwood
Finns som e-bok.
Paul Brannigan är författare till den hyllade This Is A Call om tidigare Nirvana-trummisen Dave Grohl, och skriver om musik för bland annat Mojo och Q. Ian Winwood är Storbritanniens främsta rockjournalist. Han har arbetat för bland annat Rolling Stone, The Guardian, NME och BBC. Metallica har sålt över 100 miljoner album och vunnit sju Grammys. Deras resa från ett smutsigt garage i Los Angeles till scener på världens största arenor har varit episk och ofta traumatisk - det är utan tvekan en av de största rock'n'roll-sagorna. Inga musikskribenter har kommit Metallica närmre än Paul Brannigan och Ian Winwood, två tidigare redaktörer för hårdrockstidningen Kerrang. Efter att ha intervjuat bandet i hundratals timmar genom åren har de en insiders syn på hur deras berättelse har utvecklats: de har åkt i bandets limousiner, flugit i deras privata jet, följt med in i studion, bjudits till kvartettens "HQ" utanför San Francisco och delat öl och upplevelser med dem runt om i världen. Det finns otaliga historier om bandet som aldrig tidigare setts i tryck, berättelser om sex och droger och bilkrascher och knytnävsslagsmål och svek - allt som uppstår när man blandar testosteron och adrenalin, alkohol och egomani, talang och rå ambition. Birth School Metallica Death är den definitiva historien om Metallica. Den andra och avslutande delen tar sin början 1991 då bandet står på gränsen till det stora genombrott som skulle förvandla dem till megastjärnor.
Språk: Svenska Kategori: Biografier Originaltitel: Into the Black - The Inside Story of Metallica 1991-2014 Översättare: Sara Årestedt

Mer info om e-boken:

Förlag: Massolit förlag
Utgiven: 2015-04-07
Antal sidor: 247
ISBN: 9789187785030
Kommentarer

Ha alltid en god bok på lut – lyssna och läs på dina egna villkor

Läs och lyssna på så många böcker du orkar! Ladda ner böcker offline, ha flera på gång samtidigt, välj sagor till barnen eller prova en bok du inte visste att du ville höra. Helt enkelt den bästa digitala bokupplevelsen du kan få.
Prova fritt i 14 dagar