Vi, och våra partners, använder cookies för att göra användarupplevelsen av vår tjänst så bra som möjligt och visa annonser baserat på dina intressen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.

Okej
Provlyssna
Sista kulan sparar jag åt grannen - Fausta Marianovic

Sista kulan sparar jag åt grannen

Sista kulan sparar jag åt grannen

3.9393939393939394 198 5 Författare: Fausta Marianovic Inläsare: Ingela Olsson
Finns som ljudbok.
Finns som e-bok.
Sista kulan sparar jag åt grannen Hon har allt. Söner och älskare, man och krog. Hon skrattar åt pratet om kriget som är på väg till Bosnien. Det finns väl inga etniska grupper! Men kriget kommer och plötsligt står hennes söner på varsin sida. Frontlinjen går genom hennes stad, hem och kök. Det är då hon måste spara en kula för något som kanske kommer att hända. Fausta Marianovic visar vad kriget gör med människor. Hon skildrar hur det förvandlar alla jugoslaver i Bosnien till kroater, serber och muslimer, hur familjer splittras, hat uppstår och hur en pacifistisk mamma med dödsförakt beger sig till fronten för att hämta hem sin son från gubbarnas krig. ”Sista kulan sparar jag åt grannen” är fylld av starka känslor och humor trots allt. Fausta Marianovic skriver på en svenska som fått färg av det modersmål som var hennes innan kriget till och med utsatte språket för etnisk rensning.
Språk: Svenska Kategori: Romaner Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Bonnier Audio
Utgiven: 2008-10-15
Längd: 11T 12M
ISBN: 9789173482431

Mer info om e-boken:

Förlag: Albert Bonniers förlag
Utgiven: 2014-12-19
ISBN: 9789100149048
Kommentarer

Ha alltid en god bok på lut – lyssna och läs på dina egna villkor

Läs och lyssna på så många böcker du orkar! Ladda ner böcker offline, ha flera på gång samtidigt, välj sagor till barnen eller prova en bok du inte visste att du ville höra. Helt enkelt den bästa digitala bokupplevelsen du kan få.
Prova fritt i 14 dagar