Vi, och våra partners, använder cookies för att göra användarupplevelsen av vår tjänst så bra som möjligt och visa annonser baserat på dina intressen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.

Okej
Provlyssna
Ludvig XIV : solkungen - Herman Lindqvist

Ludvig XIV : solkungen

Ludvig XIV : solkungen

4.051282051282051 390 5 Författare: Herman Lindqvist Inläsare: Herman Lindqvist
Finns som ljudbok.
Ludvig XIV fyllde Versailles med konst, skönhet och prakt och gjorde det till ett hov som alla Europas monarker ville efterlikna. Han tog sig själv smeknamnet 'Solkungen' och hans tid kallas i fransk historia Det Stora Seklet. Han var kung längre än någon annan, i 72 år. Slutet blev olyckligt. Hovets slöseri och de många krigen undergrävde ekonomin och bäddade för franska revolutionen sjuttio år senare. När Herman Lindqvist berättar om Solkungen och livet i Versailles är han på sin favoritplats i historien. Det märks. Ingen som börjar läsa hans berättelse om Ludvig XIV kan undgå att fascineras av denne kung, som mer än andra kommit att förknippas med den absoluta makten.
Språk: Svenska Kategori: Historia Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Bonnier Audio
Utgiven: 2011-04-01
Längd: 8T 46M
ISBN: 9789173484923
Kommentarer

Ha alltid en god bok på lut – lyssna och läs på dina egna villkor

Läs och lyssna på så många böcker du orkar! Ladda ner böcker offline, ha flera på gång samtidigt, välj sagor till barnen eller prova en bok du inte visste att du ville höra. Helt enkelt den bästa digitala bokupplevelsen du kan få.
Prova fritt i 14 dagar