Vi, och våra partners, använder cookies för att göra användarupplevelsen av vår tjänst så bra som möjligt och visa annonser baserat på dina intressen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.

Okej
Provlyssna
Mussolini - en studie i makt - Göran Hägg

Mussolini - en studie i makt

Mussolini - en studie i makt

3.8969072164948453 194 5 Författare: Göran Hägg Inläsare: Stephan Karlsén
Finns som ljudbok.
Mussolini var ingen psykopat eller fanatiker som Hitler. Han hade ingen ideologi. Men han var besatt av makten. 'Jag vill bestämma!' var hans tidigt formulerade princip. Nu berättas hans historia av Göran Hägg. Benito Mussolini var Italiens diktator och länge mer populär än någon jämförbar politiker varit. Han byggde vägar, satsade på jordbruket, genomförde stora reformer och drev en hänsynslös erövringspolitik. Mussolini, som varit lärare, talade fem språk, skrev böcker och spelade fiol. Han var också en lysande journalist och ett retoriskt geni. Han var slug och försiktig, men efter enorma framgångar berusades han av makten och förlorade omdömet. Slutet blev förfärligt, både för 'il Duce' och för det italienska folket.
Språk: Svenska Kategori: Historia Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Norstedts
Utgiven: 2008-12-01
Längd: 15T 12M
ISBN: 9789173135788
Kommentarer

Ha alltid en god bok på lut – lyssna och läs på dina egna villkor

Läs och lyssna på så många böcker du orkar! Ladda ner böcker offline, ha flera på gång samtidigt, välj sagor till barnen eller prova en bok du inte visste att du ville höra. Helt enkelt den bästa digitala bokupplevelsen du kan få.
Prova fritt i 14 dagar