Sedan du fött

50 Recensioner

2.8

Längd
7T 3min
Språk
Svenska
Format
Kategori

Fakta

Sedan du fött

50 Recensioner

2.8

Längd
7T 3min
Språk
Svenska
Format
Kategori

Fakta

Andra gillade också ...

Lyssna när som helst, var som helst

Kliv in i en oändlig värld av stories

  • 1 miljon stories
  • Hundratals nya stories varje vecka
  • Få tillgång till exklusivt innehåll
  • Avsluta när du vill
Starta erbjudandet
SE - Details page - Device banner - 894x1036
Cover for Sedan du fött
Cover for Sedan du fött

Betyg och recensioner

Samlade recensioner

2.8

Helhetsbetyg baserat på 50 betyg

Andra beskrev boken så här:

  • Informativ

  • Inspirerande

  • Smart

Ladda ner appen för att vara med i snacket och lämna recensioner.

Mest populära

Visar 5 av 50

  • Lisa

    24 sep. 2021

    Förvirrande

    Blev på riktigt upprörd över kroppshetsen och smalhetsen. Vad är det för fokus och varför i en bok om att bli förälder? Borde triggervarnas för folk som haft ätstörning.

  • Malin

    22 nov. 2023

    Oförutsägbar

    En mängd faktafel avseende medicinsk information som hade kunnat undvikas om författaren bad en sakkunnig faktagranska innehållet.(Man får t ex inte huvudvärk av att en spinalbedövning läggs fel. Det kallas post-spinal huvudvärk och hade varit enkel för författaren att kolla upp om hon hade varit noggrannare i sin redogörelse). Ytterligare ett felaktigt påstående som författaren själv hittat på är att muskler skärs av vid kejsarsnitt. Det gör de inte. Dessutom målas generellt sett en mycket ålderdomlig bild upp av smärtlindring och medicinskt handläggande inom vården. Författaren beskriver sjukvårds-Sverige från 80-90-talet. Idag används betydligt mer sofistikerade och evidensbaserade metoder.Pinsamt att ge ut en bok i syfte att ge information utan att förvissa sig om att informationen är korrekt. Har inte förlaget något ansvar?

  • Kajsa

    14 sep. 2021

    Väldigt normativ och utgår alltid från att en partner finns och är en man.

  • Evelina

    14 jan. 2024

    Upplevde att författaren hade väldig stort fokus på ”att man direkt måste gå ner i vikt” efter sin förlossning och att detta upptog onödigt stor del av boken då fokus bör vara på barnet. Tänker att detta kan trigga kroppshets. Hon nämner också vikten av detta ”för barnet skull”, att den nyfödde behöver få en pigg och hälsosam mamma vilket verkligen kan spä på känslan då man gör allt för sitt barn. Tycker också hon slänger sig med gissningar och antaganden flera gånger istället för fakta. Samma gäller hur hon moraliserar då hon påstår att barnets lever har mycket svårt att bryta ner en lättöl till maten då barnet inte är utvecklat än. Hon verkar inte ha koll exempelvis den minimala bråkdel som övergår till bröstmjölken, och samma där, hur hon predikat om att sätta barnet först på rätt lösa grunder. Tänker att alla mammor gör detta men att hon behöver sluta applicera skam på nyblivna mammor på väldigt lösa grunden, då kraven redan från början är enorma.

  • Malin

    7 juli 2022

    Informativ

    Bra och informativ bok, men man borde nog läsa in den igen då uppläsningen var robotaktig mestadels av boken.