Vi, och våra partners, använder cookies för att göra användarupplevelsen av vår tjänst så bra som möjligt och visa annonser baserat på dina intressen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.

Okej
Provlyssna
När Sture Bergwall slutade ljuga - Mattias Göransson,Filter

När Sture Bergwall slutade ljuga

När Sture Bergwall slutade ljuga

3.6551724137931036 58 5 Författare: Mattias Göransson,Filter Inläsare: Fredrik Berling
Finns som ljudbok.
MED SIN EGEN BOK och ett rituellt bål med säckar av dagboksanteckningar, journaler, böcker, förhörsprotokoll och brev har Sture Bergwall satt punkt för sitt liv som Thomas Quick. Men - kommer han någonsin att finna frid? NÄR STURE BERGWALL SLUTADE LJUGA är ett reportage skrivet av Mattias Göransson, och publicerades ursprungligen i Magasinet Filter nummer 52, 2016. Ur texten: Det var inte helt lätt att bli accepterad av de nya grannarna. Sture lyssnade på radio, lagade sin mat och tog dagliga långpromenader. På byn hejade han på alla han mötte. Få hejade tillbaka. När han handlade på den lokala Icabutiken kändes stämningen tryckt. Till slut började han ta bussen till den större matbutiken i Järpen några mil bort. Där var luften lättare att andas. Textförfattaren Mattias Göransson är grundare av och chefredaktör på Filter. Han har bland annat belönats med Stora Journalistpriset och Sveriges Tidskrifters Stora Pris. Filter är ett aktualitetsmagasin som specialiserat sig på djuplodande reportage om människor och företeelser som färgar vår svenska samtid. När Sifo bad 42 000 personer att ranka Sveriges bästa magasin, placerades Filter på delad förstaplats med fotbollsmagasinet Offside. Storytel Dox - Reportage, intervjuer och artiklar
Språk: Svenska Kategori: Dox Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Storytel Dox
Utgiven: 2017-11-06
Längd: 41M
ISBN: 9789178018482
Kommentarer

Ha alltid en god bok på lut – lyssna och läs på dina egna villkor

Läs och lyssna på så många böcker du orkar! Ladda ner böcker offline, ha flera på gång samtidigt, välj sagor till barnen eller prova en bok du inte visste att du ville höra. Helt enkelt den bästa digitala bokupplevelsen du kan få.
Prova fritt i 14 dagar