Vi, och våra partners, använder cookies för att göra användarupplevelsen av vår tjänst så bra som möjligt och visa annonser baserat på dina intressen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.

Okej
Provlyssna
När Margaret Thatchers son gjorde statskupp i Afrika - Per Hagman

När Margaret Thatchers son gjorde statskupp i Afrika

När Margaret Thatchers son gjorde statskupp i Afrika

3.5357142857142856 28 5 Författare: Per Hagman Inläsare: Ella Schartner
Finns som ljudbok.
Mark Thatcher - symbolen för 2000-talets brittiska överklass-dropouts i Afrika. I mars 2004 mellanlandar en USA-registrerad Boeing 727 i Harare. På planet befinner sig med den före detta SAS-officeraren Simon Mann och 64 luttrade legosoldater, på väg mot lilleputtdiktaturen Ekvatorialguinea, beläget i vad som brukar kallas för Afrikas armhåla, för att genomföra en effektiv och diskret statskupp. Men flygplanet taxar aldrig ens ut. Eftersom det stormas av zimbabwisk säkerhetspolis. Den misslyckade statskuppen har blivit det mest talande exemplet på den moderna afrikabusiness vi så sällan får veta något om. I centrum finner man figuren som kanske representerar 2000-talets brittiska överklass-dropouts i Afrika bättre än någon annan. Mark Thatcher. NÄR MARGARET THATCHERS SON GJORDE STATSKUPP I AFRIKA är en artikel som ursprungligen publicerades i Axess nr 7, 2008. Per Hagman debuterade som författare med romanen Cigarett 1991, men har sedan dess också skrivit en rad artiklar för olika magasin och dagstidningar. Om platser, personer och politik. Hans senaste roman är 'Allas älskare, ingens älskling', som gavs ut 2017. Storytel Dox - Reportage, intervjuer och artiklar
Språk: Svenska Kategori: Dox Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Storytel Dox
Utgiven: 2017-11-06
Längd: 28M
ISBN: 9789178018420
Kommentarer

Ha alltid en god bok på lut – lyssna och läs på dina egna villkor

Läs och lyssna på så många böcker du orkar! Ladda ner böcker offline, ha flera på gång samtidigt, välj sagor till barnen eller prova en bok du inte visste att du ville höra. Helt enkelt den bästa digitala bokupplevelsen du kan få.
Prova fritt i 14 dagar