Vi, och våra partners, använder cookies för att göra användarupplevelsen av vår tjänst så bra som möjligt och visa annonser baserat på dina intressen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.

Okej
Provlyssna
Luftduellen - Henrik Brandão Jönsson,Offside

Luftduellen

Luftduellen

3.942857142857143 35 5 Författare: Henrik Brandão Jönsson,Offside Inläsare: Fredrik Berling
Finns som ljudbok.
När Europas Champions League blir alltmer strömlinjeformat, behåller det sydamerikanska klubbmästerskapet Copa Libertadores sin vildsinta charm. För lag som besöker Real Potosí - med världens högst belägna fotbollsarena - ingår spyor, syrgastuber och avsvimmade spelare i paketet. Offsides man i Rio reste med brasilianska Flamengo till världens svåraste bortamatch. LUFTDUELLEN är ett reportage skrivet av Henrik Brandão Jönsson, och publicerades ursprungligen i Offside nummer 3/2007. Flamengo må vara Brasiliens största fotbollsklubb och älskad i 26 av landets 27 delstater. I den moderna mångmiljonmetropolen São Paulo är den kaxiga klubben från Rio de Janeiro ständigt på bortaplan. Den unga truppen fortsätter med bestämda steg mot det bolivianska flygbolaget Aerosurs incheckningsdisk i Terminal D. - Ni har inte en chans, skriker en paulista. Vi har varit i final fem gånger. Fem gånger! Hur många gånger har ni ens kvalificerat er? Flamengos sportchef, Isaías Tinuco, med stickad rapmössa på huvudet, kastar en stenhård blick mot den gapande supportern, innan han slänger upp truppens pass på incheckningsdisken. För första gången sedan 2002 har Flamengo lyckats nå det alla stora sydamerikanska klubbar drömmer om: spel i Copa Libertadores da América. Tre dagar återstår till det första gruppspelsmötet mot Real Potosí, ett bolivianskt indianlag från gruvstaden Potosí i Anderna. På pappret ter sig premiärmatchen som Davids kamp mot Goliat. En av Sydamerikas absolut största klubbar ska möta en av kontinentens absolut minsta. Trots det är det ingen drömlottning. Textförfattaren Henrik Brandão Jönsson är sedan 2002 bosatt i Rio de Janeiro, och skriver från hela Latinamerika för bland annat Offside och Dagens Nyheter. För Offside Press har han också skrivit fotbollsboken 'Gräset är alltid grönare i Brasilien', som översatts till flera språk. Offside är Sveriges ledande fotbollsmagasin, och har bland annat belönats med Stora Journalistpriset. När Sifo bad 42 000 personer att ranka Sveriges bästa magasin, placerades Offside på delad förstaplats med tidningen Filter. Storytel Dox - Reportage, intervjuer och artiklar
Språk: Svenska Kategori: Dox Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Storytel Dox
Utgiven: 2017-10-04
Längd: 1T 17M
ISBN: 9789177786740
Kommentarer

Ha alltid en god bok på lut – lyssna och läs på dina egna villkor

Läs och lyssna på så många böcker du orkar! Ladda ner böcker offline, ha flera på gång samtidigt, välj sagor till barnen eller prova en bok du inte visste att du ville höra. Helt enkelt den bästa digitala bokupplevelsen du kan få.
Prova fritt i 14 dagar