Vi, och våra partners, använder cookies för att göra användarupplevelsen av vår tjänst så bra som möjligt och visa annonser baserat på dina intressen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.

Okej
Flytande guld - Roman om spritsmugglingen under 1930-talet - Björn Holm

Flytande guld - Roman om spritsmugglingen under 1930-talet

Flytande guld - Roman om spritsmugglingen under 1930-talet

4.0 1 5 Författare: Björn Holm
Finns som e-bok.
Levande och engagerande historisk roman "Fartvinden ven i öronen och ögonen tårades. Kvällskylan nöp i kinderna. Det här är ändå livet, tänkte han och skrattade. Äventyret, spänningen och den kittlande faran - den snabba racerbåten - den kluckande spritlasten plus nittiofem extra buteljer whisky som kom som en överraskning vid lastningen till havs - de levnadsglada kamraterna i båten före - och bortanför mörkret väntade en rejäl näve sedlar i betalning. Kunde det bli bättre? Vem vill ödsla kraft på att dra not, röka strömming och sälja till ogina stockholmare när det gick att tjäna sitt uppehälle på detta viset." Det är tidigt 1930-tal, motbokens tidevarv. Mats, fiskarson från Söderöra i Stockholms norra skärgård, är ung och pank. Men de nattliga färderna ut till väntande utländska spritskutor vid tremilsgränsen visar sig vara mycket inkomstbringande. De hemliga båtfärderna i ytterskärgården är dock ingen barnlek och Stockholm visar sig vara en både stor och farlig stad för en ung man från landet. I stan härskar Atlas-Pelle, den fruktade ledaren för spritsyndikatet och ganska snart är Mats inblandad i en allt våldsammare uppgörelse mellan polis och tull på ena sidan och konkurrerande spritsmugglare på den andra. I rykande höststormar till havs och i den oroliga storstaden med gryende nazism, smuts och fattigdom, gränder och mörka prång utspelar sig denna om det tidiga 30-talets hårda år.
Språk: Svenska Kategori: Språk Översättare:

Mer info om e-boken:

Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgiven: 2017-03-01
ISBN: 9789146231912
Kommentarer

Ha alltid en god bok på lut – lyssna och läs på dina egna villkor

Läs och lyssna på så många böcker du orkar! Ladda ner böcker offline, ha flera på gång samtidigt, välj sagor till barnen eller prova en bok du inte visste att du ville höra. Helt enkelt den bästa digitala bokupplevelsen du kan få.
Prova fritt i 14 dagar