Vi, och våra partners, använder cookies för att göra användarupplevelsen av vår tjänst så bra som möjligt och visa annonser baserat på dina intressen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.

Okej
Öppet brev om lesbisk kärlek - Kri Bohm

Öppet brev om lesbisk kärlek

Öppet brev om lesbisk kärlek

3.5 2 5 Författare: Kri Bohm
Finns som e-bok.
Viktig sexualpolitisk debattbok från 1977 ”Redan innan jag började skriva, träffade jag många som tvivlade på nyttan av en sådan här bok. Inte skulle den skapa någon förståelse – och varför ska lesbiska sträcka ut handen först? Låt de andra sträcka ut handen för omväxlings skull. Jag vet inte vem som har rätt, men jag tyckte det kunde vara värt ett försök. Att rota sig i en hatfylld och avståndstagande attityd leder ju ingenstans. Det är flera röster som hörs i den här boken. Om man ska dra någon generell slutsats, så har de flesta haft en svår tid när de upptäckte att de var lesbiska. De har känt sig skamsna och förföljda och fel. Tillvaron är inte till för dem. Överallt har de väntat sig fiender och just därför ofta inte kunnat se när någon erbjudit dem vänskap. Framför allt har de varit rädda för vad familj och arbetskamrater ska säga. Känslan av övergivenhet och skamsenhet försvinner så småningom. Men inte för alla. Många lever i en svår tillvaro. Intelligenta medelålders personer lever i skräck för att deras föräldrar ska uppdaga sanningen. Sanningen bakom deras ’ungkarsliv’. I åratal har de levt ett dubbelliv och känt sig som andra klassens människa. Framför allt lider de av att aldrig våga säga vad det är frågan om. Att jämt behöva haspla ur sig något om en väninna som man lovat att äta middag med, gå på teater med, åka på semester med etc. Att spela ’ungkarl’ när man i själva verket lever tillsammans med en kvinna sedan många år tillbaka. Men henne kan man inte ta med som en partner på firmafesten eller släktmiddagen. Varför ska det behöva vara så? Den här boken kan ses som ett inlägg i syfte att ändra på det. Ett försök att ta bort alla felaktiga åsikter om lesbiska kvinnor. Det felaktiga ligger särskilt i att omvärlden betraktar lesbiska kvinnor som en speciell ras.” När Kri Bohms bok Öppet brev om lesbisk kärlek gavs ut 1977 hade homosexualitet varit legaliserat i bara 33 år och det var fortfarande två år kvar innan det slutade att klassificeras som psykisk störning i Sverige. Kri Bohms debattbok tas än idag ofta upp som en av de viktigaste svenska titlarna inom ämnena HBTQ och sexualpolitik. Omslagsformgivare: Paul Eklund
Språk: Svenska Kategori: Personlig Utveckling Översättare:

Mer info om e-boken:

Förlag: Bokförlaget Forum
Utgiven: 2017-03-01
ISBN: 9789137148854
Kommentarer

Ha alltid en god bok på lut – lyssna och läs på dina egna villkor

Läs och lyssna på så många böcker du orkar! Ladda ner böcker offline, ha flera på gång samtidigt, välj sagor till barnen eller prova en bok du inte visste att du ville höra. Helt enkelt den bästa digitala bokupplevelsen du kan få.
Prova fritt i 14 dagar