Vi, och våra partners, använder cookies för att göra användarupplevelsen av vår tjänst så bra som möjligt och visa annonser baserat på dina intressen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.

Okej

Sonen

0.0 0 5 Författare: Björn Håkanson
Finns som e-bok.
En suveränt behärskad studie i vanmäktig faderskärlek Fadern i Björn Håkansons roman älskar sin 18-årige son med en måttlöshet, som skapar konflikter. När sonen blir förälskad känner sig fadern sviken. Han blir svartsjuk på sonen och på den unga kvinna, som tagit sonen ifrån honom. Samtidigt hetsar åsynen av det unga parets kärlekslekar upp honom erotiskt och aktualiserar hans egna problem i förhållandet till hustrun. Fadern själv för ordet i romanen, som utspelas inom en fyrarumslägenhets illa ljudisolerade väggar. Gradvis avslöjas hans ökande oro och osäkerhet, när han märker att den trygga familjevärld, där han haft en given roll att spela, inte längre lyder gamla lagar. Maktlösheten i hans kärlek gör honom alltmer desperat. När slutet kommer, har det samma grymma logik som i ett grekiskt ödesdrama.
Språk: Svenska Kategori: Romaner Översättare:

Mer info om e-boken:

Förlag: Albert Bonniers förlag
Utgiven: 2017-02-20
ISBN: 9789100163396
Kommentarer

Ha alltid en god bok på lut – lyssna och läs på dina egna villkor

Läs och lyssna på så många böcker du orkar! Ladda ner böcker offline, ha flera på gång samtidigt, välj sagor till barnen eller prova en bok du inte visste att du ville höra. Helt enkelt den bästa digitala bokupplevelsen du kan få.
Prova fritt i 14 dagar