Vi, och våra partners, använder cookies för att göra användarupplevelsen av vår tjänst så bra som möjligt och visa annonser baserat på dina intressen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.

Okej
Provlyssna
Iprenmannen - Filter,Erik Eje Almqvist

Iprenmannen

Iprenmannen

3.718146718146718 259 5 Författare: Filter,Erik Eje Almqvist Inläsare: Susanne Barklund
Finns som ljudbok.
Johann Neumann växte upp hos två alkoholiserade föräldrar och var under tonåren inhyst på en bordell i Wien. Han värvades till Sverige av Dramaten, genomgick världsunika medicinska experiment och blev vän med Ingrid Bergman. Här är berättelsen om »Iprenmannens« liv bakom reklamskratten. IPRENMANNEN är ett reportage skrivet av Erik Eje Almqvist, och publicerades ursprungligen i Magasinet Filter nummer 8, från 2009. Egentligen borde Johann Neumann överhuvudtaget inte finnas. Inte bara för att hela hans levnadsöde ter sig overkligt, som taget ur en skälmroman, eller för att han inte hade överlevt om forskarna på Karolinska Institutets avdelning för endokrinologi inte utvecklat en ny hormonbehandling just när Johann landade i Sverige för snart fyrtio år sedan. Faktum är att hela Johann Neumanns liv har kantats av hot mot hans existens. Det började redan innan han föddes ( ... ) Textförfattaren Erik Eje Almqvist har utsetts till Årets Journalist och är till vardags chefredaktör på Filter, där han främst skriver längre reportage. Filter är ett aktualitetsmagasin som specialiserat sig på djuplodande reportage om människor och företeelser som färgar vår svenska samtid. När Sifo bad 42 000 personer att ranka Sveriges bästa magasin, placerades Filter på delad förstaplats med fotbollsmagasinet Offside.
Språk: Svenska Kategori: Dox Översättare:

Mer info om ljudboken:

Förlag: Storytel Dox
Utgiven: 2017-07-04
Längd: 59M
ISBN: 9789177786559
Kommentarer

Ha alltid en god bok på lut – lyssna och läs på dina egna villkor

Läs och lyssna på så många böcker du orkar! Ladda ner böcker offline, ha flera på gång samtidigt, välj sagor till barnen eller prova en bok du inte visste att du ville höra. Helt enkelt den bästa digitala bokupplevelsen du kan få.
Prova fritt i 14 dagar