Vi, och våra partners, använder cookies för att göra användarupplevelsen av vår tjänst så bra som möjligt och visa annonser baserat på dina intressen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.

Okej
Den vita vägen - En berättelse om porslinets historia och själ - Edmund de Waal

Den vita vägen - En berättelse om porslinets historia och själ

Den vita vägen - En berättelse om porslinets historia och själ

0.0 0 5 Författare: Edmund de Waal
Finns som e-bok.
Författaren till den hyllade Haren med bärnstensögon har skrivit ännu en dramatisk berättelse som rör sig i gränslandet mellan sakprosa och memoarer. Denna gång ger sig keramikern Edmund de Waal ut på uppdraget att spåra porslinets brokiga och spännande historia. En näve lera från en kinesisk bergsluttning bär på ett löfte: med rätt behandling kan den förvandlas till skinande, vitt porslin. En magisk process som har fascinerat människor i alla tider. Edmund de Waals resa påbörjas i Kina och går sedan vidare ut i världen, till Venedig, Versailles, Dublin, Dresden, South Carolina och Cornwall. Det blir en intressant berättelse om människorna som skapade porslinet, levde av det och drogs till dess speciella magi. En historia om begär och besatthet som spänner över tusen år och når sin klimax i vår moderna tid.
Språk: Svenska Kategori: Fakta Originaltitel: The White Road Översättare: Peter Samuelsson

Mer info om e-boken:

Förlag: Brombergs
Utgiven: 2017-03-25
ISBN: 9789173377942
Kommentarer

Ha alltid en god bok på lut – lyssna och läs på dina egna villkor

Läs och lyssna på så många böcker du orkar! Ladda ner böcker offline, ha flera på gång samtidigt, välj sagor till barnen eller prova en bok du inte visste att du ville höra. Helt enkelt den bästa digitala bokupplevelsen du kan få.
Prova fritt i 14 dagar